Évadnyitó 2015
2015. május 1-3. Mohács, Kopácsi-rét (Duna-Dráva Nemzeti Park)
Köszönhetően annak, hogy idén május 1. péntekre esett, majdnem három teljes napot tölthettünk el Magyarország egy értékekkel teli szegletében. A helyzetet kihasználva hazánk egy távolabbi vidékére utaztunk: a Duna-Dráva Nemzeti Parkot és a határ túloldalán található Kopácsi-rét rejtett kincseit fedeztük fel.
Szálláshelyünkül a mohácsi önkormányzat által fenntartott Lábasház szolgált. A Duna-parton álló, Béda-Karapancsa területének Boki-erdejében található, egykor határőrizeti célokat betöltő épület kiváló helyszínt biztosított ahhoz, hogy esténként a tábortűz és a bogrács mellett megfeledkezzünk a civilizáció legújabb vívmányairól és a rohanó hétköznapokról.
Az érkezést követően pénteken a Gemenci-erdőben sétáltunk egyet, megfigyeltük a környék madárvilágát, majd kisvasúttal utaztunk vissza autóinkhoz. Szombaton megérte átvezetni a horvát oldalra: bár május elején sok szempontból még csak éledezett a természet, a hajós kiránduláson látottak bizonyították, hogy a Dráva torkolatánál elterülő puhafás ligeterdők különleges kincseket rejtenek. A Kopácsi-rét meseszerű hely. Délutáni sétánk idejére a nap is kisütött, így a nádasban felállított pallósoron való nézelődést már igazi tavaszi élményként éltük meg.
A hétvége ismételten igazolta számomra, hogy a Magyarországon való barangolást sosem lehet megunni. Éppen ezért ősszel folytatjuk.

Naszádos Anna

Diavetítés