Évadnyitó 2005
Idei évadnyitónkat Répáshután "rendeztük meg" április 8-10. között, a Bükknek e rejtett kis gyöngyszemén. Répáshuta egy ici-pici falu, ám annál varázslatosabb környezetben helyezkedik el és természeti látnivalóival elbűvöli az oda látogatókat.

Péntek délelőtt indultunk, s 1-2 órás vonatozás és buszozás után elértünk célunkhoz, a mára már oly kevés helyen megtalálható kulcsos házhoz a falucska központjában. Sötétedés előtt még tettünk egy terepszemlét a környező erdőben, mely során felsétáltunk a Balla-barlanghoz is. Az utat sokan nagyon csendesen és szavaikat magukba fojtva tették meg Kedves Botanikusunknak köszönhetően... Megkóstoltatta velünk ugyanis, hogy "milyen ízletes" a kontyvirág... Kiruccanásunk után jöhetett a jól megérdemelt pihenés egy hintának is tökéletesen bevált kidőlt bükkfán. Regenerálódásunkat a település vendéglőjében folytattuk.

A másnapi túra kicsit döcögősen kezdődött, mert a társaság egy része este kellőképpen megfáradt, s így váratott magára az indulás. Kirándulásunk során megmásztuk a "bükki bérceket" és élveztük a táj szépségeit. Útközben megismerhettünk sok védett (és kevésbé védett) növényt, valamint hallhattunk a föld alatti üregek titokzatos világáról is. Visszaérve még futotta erőnkből, hogy megtekintsük a helyi italmérő egységet is. Amíg mi fontos kulturális kötelezettségeinknek tettünk eleget, a háznál már rotyogott a finom paprikás krumpli. Vacsora után a tábortűz és borozgatás mellett éjszakába nyúlóan jót társalogtunk, majd mindenki eltette magát a vasárnapi hazautazásra.

Sajnos ennek a jó hangulatú hétvégének is vége lett egyszer. De évadnyitó lesz jövőre is! Reméljük ott leszünk mi is, és azt is, hogy minél több új Tölgyes taggal együtt vágunk neki az újabb közös programoknak!

Molnár Szabina

Diavetítés