Évadnyitó 2014
2014. április 11-13., Bánkút Bükk-fennsík. Szállás: Bánkúti síklub turistaháza

A "kemény mag" pénteken érkezett, a szállás elfoglalását a vacsora, majd a késő éjszakába nyúló beszélgetés és iszogatás követte.
Másnap reggel - kiegészülve a frissen érkezettekkel - nekivágtunk a Bükk-fennsík meghódításának. Egy közel 20 km-es túra keretében teszteltük a csapat apraja-nagyja állóképességét, megcsodáltuk az ébredező tavaszi vegetációt és a Tar-kőről nyíló gyönyörű kilátást. Ezután a lendületes "bemelegítés" után igazi felüdülést jelentett a Fehér Sas panzióban elköltött vacsora. Visszatérve a szállásra, folytattuk az előző éjjel abbamaradt beszélgetés- és játékszeánszot, amelyet Köteles Gábor játékmesteri tevékenysége tett még emlékezetesebbé.

A vasárnapi kelést és reggelit követő összepakolás és takarítás után elbúcsúzkodtunk egymástól, majd ki-ki hazaindult. A társaság egy része útba ejtette Tarnaszentmáriát, ahol egy borzalmas "úton" történt zötykölődést követően legalább kívülről megtekinthettük a település gyönyörű kora Árpád-kori templomát. Az élmények komplexitásáról aznapra egy, az egri Palacsintavárban tett töltekező látogatás volt hivatott gondoskodni. Az ott elköltött ebéd után hazatérve, igazán színes élményekkel gazdagodva zártuk ezt a hétvégét.

dr. Nagy Péter

Diavetítés