2004. szeptember - Aggtelek
avagy a Környezet-és természetvédelem gyakorlati alapjai című tantárgy

Kora ősszel, még az iskolakezdés előtt felejthetetlen hetet töltöttünk együtt Magyarország egyik legszebb vidékén, az Aggteleki-karsztban.

Kirándulásunk során barlangokat látogattunk, karsztjelenségeket tanulmányoztunk, növényekkel és állatokkal ismerkedtünk, és tettük mindezt nevetve, szórakozva.

Az időjárás kedvezett a túráknak, így minden nap barangoltunk. Meglátogattuk hazánk legkisebb települését- Tornakápolnát- ahol mindössze 18 bejelentett lakos él. Csodálatos műemlék templomának tornyából rálátni az aggteleki hegyekre. A túrákat oktatóink a legkülönfélébb ismeretekkel színezték. A barlangokat (Rákóczi, és Baradla) szakmai vezetéssel csodáltuk meg. Itt feleleveníthettük a cseppkőképződésről szerzett ismereteinket.

A Rákóczi-barlang különleges élményt nyújtott, hiszen ez az Esztramos-hegy gyomrában függőlegesen helyezkedik el.

Egész heti tanulmányainkat utolsó este egy rendhagyó zh keretein belül foglaltuk össze, és erre kaptunk osztályzatot.

A 40 fős banda nagyon jól összekovácsolódott a néhány nap alatt, és mindenki nagy örömmel jött az őszi szemeszter első Tölgy- teadélutánjára, ahol a fotók nézegetésével újra átéltük a tábor összes kellemes és néhány apróbb kellemetlen pillanatát. Aki teheti, menjen el egyszer, mert pótolhatatlan élményekben lesz része!!!

Mucsi Niki

Diavetítés